Domácí led nepomohl, junioři v sérii s Třincem ztrácí jeden zápas + FOTO

Zlínští junioři v prvním zápase na domácím ledě v rámci čtvrtfinálové série s Třincem padli. Oceláři byli po celé utkání o krok popředu a zvítězili 5:2, v sérii tak vedou Slezané 2:1. Hraje se na čtyři vítězné duely. Play off pokračuje na Zimním stadionu Luďka Čajky hned v pátek, a to od 17 hodin.
CF3, čt 9.3.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
2:5
(1:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Miko (Karafiát, Dluhoš), 42. Fryšara (Gazda, Gago) - 2. Jašek (Lacka, Miloš Roman), 11. Miloš Roman (Stuchlík, L. Doudera), 40. Hrehorčák (Janiczek), 52. Stuchlík (Imrich, Kaukič), 60. Jašek (Mach, Hrehorčák). Rozhodčí: Kika - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:2. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 27:51. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Huf – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenča, Miko, Kočica, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus

Berani vstupovali i do dnešního duelu bez obránců Budila a Padrnose, v útoku zase chyběli Chytil s Václavkem. Jejich spoluhráčům na ledě navíc, jako již tradičně v této sérii, nevyšel vstup do utkání. Již ve druhé minutě využil zaváhání obrany Beranů Lukáš Jašek. Když dvě možnosti k vyrovnání nevyužil Miko, vedli Oceláři o dvě branky. Rána Miloše Romana z vrcholku kruhu zaznamenala úspěch.

Hned na to ale dokázali vstřelit branku i Zlínští. Petr Miko měl dost času mezi kruhy zamířit, čehož dokonale využil - 1:2. Obrana PSG chybovala častěji, než bylo zdrávo, dále už v první třetině ale Třinec netrestal. Naopak kiks udělala i defenzíva hostí, Karafiát to ale nepotrestal.

Srovnaný stav mohl být hned na startu prostředního dějství, rozhodčí ale kotouč narozdíl od domácích hráčů za brankovou čárou neviděl. Prvních deset minut druhé části byl spíše úporný hokej, oba celky bojovaly sami se sebou.

Druhá desetiminutovka už byla zajímavější. V přečíslení neuspěl Kvasnica, Mikulcova střela už sice za Hlaváče propadla, ale zastavila se o tyčku. Nakonec ale přeci jenom tato třetina gól přinesla: 42 vteřin před sirénou úspěšně provedl stahovačku Patrik Hrehorčák, jenž byl stoprocentní i při zakončení.

Možnost změnit osud zápasu mohli Berani v úvodu třetí třetiny, povedlo se jim to ale jenom na půl. Hned ve 42. minutě sice snížil na 2:3 Štěpán Fryšara, a to když zakončil pohlednou kombinaci do prázdné branky.

Následně hráli domácí dvě oslabení po sobě, ve kterém málem inkasovali z hole Floka, ovšem jen málem. Poté byl k vidění úsek několika šancí jak na jedné, tak na druhé straně. Nakonec ale tím, kdo jednu z nich proměnil, čímž vlastně rozhodl duel, byli hosté. S notnou dávkou štěstí se za brankovou čáru doklouzala střela Kryštofa Stuchlíka. Ke konci už se domácí nezmohli na nic, navíc pátý gól inkasovali v samém závěru od Lukáše Jaška - 2:5.

Onlajn přenos naleznete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-03-09/id/202170

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): "Těžký zápas s těžkým soupeřem rozhodly naše hrubé chyby. Naši kluci ale bojovali, bohužel to nestačilo. I přes velké nasazení jsme soupeře vysokých kvalit nedokázali skolit nějakými góly z těch šancí, které jsme měli."

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): "Těžký zápas co se týče nasazení a bojovnosti, domácí bojovali. Naštěsí jsme jej zvládli. Měli jsme spoustu šancí, které jsme však neproměnovali, a i proto se Zlín tak dlouho držel na dostřel."

Fotogalerie